„Díky tvrdému restartu budeme silnější než kdy dřív.“

Říká Jan Lepier, ředitel společnosti Milt. V roce 2020 zůstal po zásadních organizačních změnách na vedení firmy sám.
12. Říjen 2022

V tom samém roce zasáhla Milt, stejně jako mnoho dalších společností, koronavirová krize. V roce 2021 čelila společnost masivnímu kybernetickému útoku. Přes to všechno Jan Lepier svoji dlouholetou snahu ani zkušenosti nezahodil a společně se svým týmem pokračuje dál. A stále se jim daří udržet se mezi špičkou v oboru výroby skleněných příček. Tomu se říká tvrdý restart!

Říkáte, že se konkurence nebojíte. Proč jste podle vás lepší než ostatní?

 Snažíme se dělat svou práci jinak. Lépe. Díky našemu týmu, kterému jsem nesmírně vděčný za  usilovnou práci, dokážeme zdokonalit i ty nejmenší detaily a zachovat tradici vývoje a výroby Miltu. To je pro nás hodně důležité. Umíme skloubit nejnáročnější požadavky architektů na design a klientů na funkčnost. Vše potřebné vyrobíme a  nakonec i  namontujeme. A také se snažíme být vždy o krok napřed před konkurencí a vyvíjet stále novější a dokonalejší produkty. 

Jednou z vašich nejčerstvějších novinek je příčkový systém MiltDesign 2.0. V čem se liší od ostatních příčkových systémů? 

MiltDesign 2.0 je zdokonalenou verzí našeho původního příčkového systému MiltDesign. Za  jeho největší výhodu považujeme maximálně čisté napojení zárubně ke skleněné výplni. Jednolitý design prosklených stěn působí luxusně, stylově a celý interiér je pak ještě vzdušnější a modernější. Prioritou pro nás je vymyslet vždy takové řešení, které bude nejen funkční, ale i esteticky dokonalé a jednoduché jako skládačka. 

Čím dál populárnější jsou v interiérovém designu také přírodní materiály. Držíte se tohoto trendu i vy? 

Držíme. Skleněné příčky samy o sobě působí velice elegantně, to bezpochyby. Když ale sklo doplníte přírodním materiálem, celý prostor dostane úplně jiný nádech. Ožije. Mezi zákazníky jsou teď hodně oblíbené naše mechové nebo zelené stěny GreenBo, které kromě krásného designu navíc pomáhají i  redukovat hladinu zvuku a čistit vzduch v prostoru. Vyžadují přitom minimální péči. A  pak je tu samozřejmě dřevo a  náš systém dřevo-sklo interiérových příček MiltWood, které každý prostor proteplí a dodají mu punc elegance a luxusu. Tento systém vyrábíme v naší hale v Popůvkách u Brna. Loňský rok byl pro vás ve  znamení zásadních změn.

Jak moc tyto změny ovlivnily Milt a jeho vize do budoucna? 

Rok 2020 pro nás znamenal tvrdý restart. Hodně věcí se v  Miltu změnilo, hodně věcí jsem si díky tomu uvědomil a hodně věcí jsem se také rozhodl začít dělat jinak. Digitalizujeme všechny firemní procesy, stanovili jsme si jasné priority a začali budovat nové a pevnější základy naší společnosti. Život mě naučil přijímat výzvy a najít si na každé nepříjemné zkušenosti i něco dobrého. Věřím, že všechno, co nás v minulých letech potkalo a potkává i teď, nás nakonec svým způsobem posílí. Snažíme se neustále posouvat dál, vyvíjet a zdokonalovat. Náš cíl do  budoucna je jasný. Společně vyrábět, realizovat a vyvíjet dále naše produkty a být přitom úspěšní. Jak na konkurenčním trhu, tak i uvnitř naší společnosti. To chceme.