Prosklené dělící stěny MiltDesign 2.0 jsou trendové a praktické

V moderních interiérech se stále více objevují prosklené dělící stěny. Jsou čistým, designovým řešením nejen pro kancelářské prostory a ochrání před nežádoucím hlukem.
11. Duben 2023

Prosklené dělicí stěny patří neoddiskutovatelně k aktuálním trendům v interiérovém designu. Prostor ­– ať už v domácnosti, nebo v kancelářích – dokážou rozčlenit elegantně a vzdušně. Žádné komplikované příčky, bourání, prach. Pro dokonalý výsledný efekt je již dnes na trhu dostupný také systém s dvojitým zasklením Miltdesign 2.0, který je ve všech spojích proveden bez svislých sloupků. Jeho unikátnost spočívá právě v jednolitém designu, pohledově jde pouze o hliník a sklo bez krycích lišt a s minimálním počtem spár. Příčka je tak celoskleněná bez jakýchkoliv rušivých elementů.

Designové a recyklovatelné

Velkým plusem tohoto systému, nabízeného specialisty na moderní interiéry Milt, je jeho instalace. Je rychlá, bezprašná a jednoduchá. Jestliže se v budoucnu rozhodnete pro změnu dispozice, nemusíte si lámat hlavu s komplikovanou předělávkou.

Miltdesign 2.0 přichází s dvojitým zasklením v tloušťce 10 nebo 12 milimetrů a sklem ESG/VSG. Samozřejmostí je použití bezpečných materiálů, kterými jsou kromě skla hliník, dřevo a materiály na bázi dřeva. Společnost Milt klade velký důraz nejen na design a funkčnost, ale snaží se být stále o krok napřed. Také proto jsou všechny uvedené materiály použité na těchto systémových příčkách snadno oddělitelné, a tedy i recyklovatelné.

Široké spektrum možností

Co do designu máte na výběr z desítek různých možností. Celoskleněná, dřevěná nebo hliníková dveřní křídla – ve standardních rozměrech nebo v plné výšce. Klasická nebo oblouková příčka či možnost proskleného nadsvětlíku. Pro milovníky dřeva je k dispozici i provedení příčky s dřevěnou hranolovou zárubní. Minimalistickým interiérům zase sluší skryté obvodové profily a panty, jež neruší čistou linii příček. V neposlední řadě volba jednokřídlé nebo dvoukřídlé varianty dveří, případně tzv. reverzní křídla. Jejich speciální konstrukce umožňuje ponechat dveře „splývat“ se zárubní v jedné linii a celek tak působí moderně a luxusně. Jednotlivé možnosti lze vzájemně kombinovat a vytvořit tak příčku přesně v souladu s představou klienta.

Pro tento systém jsou navrženy unikátní dveře Design Door, v provedení v jedné rovině s příčkou. V praxi jsou tedy téměř nepostřehnutelné a není jasné, že se jedná o dveře. Viditelná je pouze klika. Hliník je sofistikovaně schován mezi skly.

Hluk zůstane za dveřmi

Funkční stránku skleněného systému Miltdesign 2.0 doplňuje ještě lepší zvuková izolace. V klasické nebo domácí kanceláři se proto můžete spolehnout na úplnou akustickou pohodu a nerušené prostředí. Celý systém navíc doplňují moderní zámky, které mohou být magnetické, bezhlučné a nedochází při nich k nepříjemným nárazům. Kování taktéž jdou s trendy a nabízejí možnost otvírání dotekem prstu. Specialisté z Miltu nadto dokážou vyhovět i jiným atypickým požadavkům na realizaci.

Všechny uvedené parametry jsou zárukou toho, že interiér s prosklenou dělicí příčkou bude jak dokonale funkční, tak i perfektní na pohled. Odborníci ze společnosti Milt totiž takováto řešení nejen instalují, ale i vyvíjejí a vyrábějí, proto skvěle znají každý detail. Vedle designových skleněných příček mají ve svém portfoliu i mobilní posuvné stěnypožární příčkyhalové vestavby a zelené a mechové stěny. Ve zkratce prvky, díky nimž se v prostorech lépe funguje, pracuje a žije.